luni, 15 februarie 2010

Mami, vreau să te ajut!


Mami, vreau să te ajut!

Ştiu deja foarte bine ce înseamnă asta. Înseamnă că vrea să se joace. Să se joace în timp ce şterge pe jos cu mătura( da, o târăşte prin toată casa), în timp ce spală o hăinuţă în chiveta de la baie(iar lacul creşte şi creşte), în timp ce şterge pe jos pe bune(cu cârpa de bucătărie :D) vrea să se joace.
Mă cam trec fiorii când trebuie să fac curăţenie. Ştiu că va spune, mami, vreau să te ajut! O las să "mă ajute" până când ceva cade, face pleosc-zdrong-pleoşc, transpir instantaneu şi aş vrea să înţeleagă cât de mult m-ar ajuta dacă m-ar lăsa în pace.
Îi spun, Andreea, doamne cât de mult m-ai ajuta dacă te-ai juca cu cangurul.
Andreea zice: NUUUUU, VREAU SĂ TE AJUT!
Câteodată, aproape că îl implor pe Andrei s-o scoată la plimbare, când trebuie să fac treabă serioasă.
Doar azi, am chemat-o eu de la desene, să mă ajute. A fost pentru prima dată când a răsunat în întreaga casă: Mami, vreau să mă ajuţi!
S-a bucurat nespus.
Eu prăjeam peşte şi am rugat-o să cureţe usturoi :)))
A zis: nu-i aşa că eşti mândră de mine? Nu-i aşa că nu puteai să şi prăjeşti peşte şi să cureţi usturoi?
Aşa-i, am spus, sunt mândră de tine şi mă bucur că am aşa un ajutor!!!
Hehe, a curăţat vreo doi căţei de usturoi, a zis, nu mai pot şi a tulit-o la desene. Nu m-a mai băgat în seamă până când n-am terminat. Nici n-a mai dat pe la bucătărie de atunci :)))

Nu ştiu dacă faza fazelor ţine de usturoi :P, dar cred că toată şmecheria asta a fost folosită şi pe mine când eram mică :D Faza cu: ajută-mă spus înainte de n-am nevoie de ajutor!

2 comentarii:

nicole spunea...

Eram la generala cand tata a venit la mine in dormitor si mi-a poruncit:" Dute in bucatarie si invata ce face maica-ta". L-am urat atunci, insa i-am multumit cativa ani mai tarziu.Intelegi tu de ce.

Blogul Bobolinei spunea...

O aveam pe Andreea cand am invatat sa fac mancare :D
Curatenie am facut de mai devreme :D